Under første modul på grunduddannelsen i Systemisk opstilling arbejder vi med en øvelse, hvor vi tegner et organogram af en organisation. Det er en virkelig effektiv øvelse, der giver et præcist systemisk indblik i, hvor der er udfordringer i organisationen.

Øvelsen kan bl.a. give klarhed og identificere:

Kommunikationsudfordringer

  • Kommunikation der ikke bliver effektueret
  • Medarbejdere der går ned med stress eller bliver syge
  • Hvor der mangler ledelse
  • Hvorfor kunderne flygter
  • Hvor det er svært at udøve ledelse
  • Skjulte loyaliteter i organisationen etc.

Klarhed er grundlaget for forandring

Når vi har klarhed, kan vi foretage de justeringer, der kan skabe den ønskede forandring. Når vi arbejder med Systemisk opstilling, forholder vi os til problemer som systemets sunde måde at kalde på opmærksomhed.

I den systemiske tankegang er problemer eller udfordringer ikke noget, der skal fixes. Det er i stedet noget, der skal inkluderes og ses på, så vi kan få fat i roden og forstå det, som systemet forsøger at fortælle os.

Organogram øvelsen er en øvelse, du nemt kan lave for at skabe synlighed på udfordringerne i din organisation. Den giver dig et systemisk blik på din organisation.

Du får adgang til øvelsen ved at indtast din email. Kort efter modtager du en email, som du skal bekræfte. I løbet af kort tid vil du modtage en ny email med et link til øvelsen.

Du vil samtidig blive tilmeldt vores nyhedsbrev, hvor du til enhver tid kan afmelde dig.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv månedligt opdateret på nye spændende arrangementer, nyheder om systemisk ledelses- og organisationsudvikling og information om relevante emner.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, får du tilsendt første kapitel af bogen Spørgsmål der Flytter med. Samtidig modtager du ”Sådan siger du pænt farvel” - en guide til afskedigelse i krisetider.

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev!