Michael Nørager om organisationsopstilling

Ph. D. fra Aarhus Universitet om nødvendigheden af at sanse
Se videoer på YouTube

Akademisk håndsrækning til organisationsopstilling

Lektor og ph.d. i organisationsudvikling Michael Nørager var forbi grunduddannelsen og fortælle om sammenhængen mellem neuroleadership og opstillingsarbejde.

Det er ifølge Michael ikke et akademisk no-go at føle og sanse! Faktisk er det en forudsætning for at innovere, siger han.

Læg våbnene og lad os prøve at forbinde os

Michael fortæller om sit første møde med organisationsopstilling. Det var på Anette Raaby og Mette Nordahls foranledning at han blev deltager i en workshop med Jan Jacob Stam. Til workshoppen prøvede Michael i en opstilling at være ‘repræsentant’ for en konsulentopgave, og erfarede at det virkede. Både kropsligt i ham selv, og for den person hvis’ opgave han repræsenterede.

I videoen: Det der mangler i ledelse, forklarer Michael at vi ved at tro at rationalisering, optimering og effektivisering er vejen frem, presser nogle systemer meget uhensigtsmæssigt. Det går ikke blot ud over resultaterne, men bliver også så ensporet at Michael decideret frygter for civilisationens fremtid. Virksomhederne får ikke forløst deres potentialer medmindre vi kommer op med noget bedre, og Michael gør rede for at organisationsopstilling byder på et helt andet felt og på et skabende rum, hvor nærvær og det øjeblikkelige er de nye kvaliteter. Det emergente skal have meget mere plads, og den plads findes i organisationsopstillingens rum.

I videoen: Jeg er ikke modstander af teori, men forklarer Michael at evidens og metodebevidsthed naturligvis er akademisk essentielle, men også at vi skal blive bedre til at inkludere og integrere nye metoder, hvis vi vil nå et “bedre indsigtsniveau”. Det handler om at stille sig til rådighed for situationen, være nysgerrig og interesseret i dialog, samtale, oversættelse. Michael har på egen krop erfaret at få “serveret nogle løsninger hvorom vi kan sige: Hold da op, hvor kom det fra!?”

Kongruens’ YouTube kan du se alle tre videoer med Michael Nørager, såvel som videoer med Cecilio Regojo, der også underviser på et modul på grunduddannelsen. Videoerne er lavet af Anders Stahlschmidt, der deltager i grunduddannelsen.

Kategorier

Kongruens

Infosyon Certificeret

Højbovej 1a, 1. sal
8600 Silkeborg

Tlf: 21 29 08 45
info@kongruens.dk

Kongruens – mennesker og organisationer

Vi medvirker aktivt til bæredygtighed for mennesker og organisationer.