Uanset om du er gået på sommerferie eller ej, bør det være med glæde og ro i maven. Der venter forhåbentligt tid med mulighed for at fordybe sig i andre ting. For nogle mennesker kan det være svært at gå på ferie, og for andre kan de første dage efter ferien være vanskelige. De første dage kan være fyldt med træthed og manglende overblik, men der er flere ting, du selv kan gøre, for at lette overgangen mellem hverdag og ferie. Her er nogle få tips, til hvordan du kommer godt tilbage på arbejde efter ferien.

1. Tøm hovedet

Ved at skrive dine kommende opgaver ned giver du dig selv lov til at “glemme dem” – i hvert fald indtil at du vender tilbage til arbejde. Det er vigtigt at give plads til nydelse.

2. Prioritér

Nu har du skrevet dine opgaver ned. Måske er listen lang – uanset, så er det en god idé at prioritere dem. Hvad haster, hvad haster ikke? Hvad er vigtigst, og hvad kan du med fordel vente med at kaste dig over? Ved at prioritere dine opgaver allerede nu, kan du efter ferien hurtigt danne dig et godt overblik.

Er din prioriteringsliste ovenover lavet med din hjerne? Det er vigtigt at kunne! Prøv nu at lave en liste med hjertet. Et reflekterende spørgsmål du kan stille dig selv er; Hvad vil du gerne have mere af, og hvad vil du gerne have mindre af, når du vender tilbage på arbejde efter ferien? 

3. Hold ferie, når du holder ferie

Er du god til at holde ferie, når du holder ferie? Eller er du en af dem, der liige skal tjekke mails et par gange om ugen? Giv dig selv et forspring ved at forventningsafstemme med dine kollegaer og ledelse, om de må kontakte dig – og i så fald, hvordan og på hvilke præmisser. Lav desuden et autosvar på din mail, så dine kontakter ved at du ikke er tilgængelig. Forestil dig evt. at du åbner feriedøren og lukker arbejdsdøren et kort øjeblik.

4. Planlæg, planlæg, planlæg

Det første halvår af 2022 er gået. Vi er kommet godt videre efter corona-nedlukningen. Lige nu fylder krigen i Ukraine, sommerferieplanlægning, ildfest, regatta mv.  Hvad resten af året byder på, er ikke til at sige. Det må vi finde ud af på den anden side af ferien. Skab dig allerede nu et overblik over, hvad der skal ske resten af året – velvidende, at planer ikke altid holder. Men de er gode til at skabe overblik.

God sommer!

Og nu du er i gang med at tænke over planer:
Vil du have nyt til værktøjskassen, og hvor du får et fysisk nyt perspektiv på tingene?
Så prøv et af vores populære kurser om systemisk organisationsopstilling. Du får nye briller på kendte situationer og fastlåste problemstillinger.

Læs om det her https://kongruens.dk/organisationsopstilling/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv månedligt opdateret på nye spændende arrangementer, nyheder om systemisk ledelses- og organisationsudvikling og information om relevante emner.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, får du tilsendt første kapitel af bogen Spørgsmål der Flytter med. Samtidig modtager du ”Sådan siger du pænt farvel” - en guide til afskedigelse i krisetider.

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev!