Oplever du, at en implementering i din virksomhed mislykkes? At alle dine nye tiltag fejler – trods de bedste intentioner? Så kan facilitering være en løsning. 

Professionel facilitering kan være svaret, når organisationens møder, processer og forløb kun opnår middelmådige resultater. Det kan spare en virksomhed for både tid, penge og frustration. 

Facilitering handler om at frigøre den viden, kreativitet og erfaring, som ethvert menneske har. Når alt det er frigjort, opnår virksomheden en samlet synergi – den produktive og innovative tænkning – der skal til for at bringe de rette løsninger og idéer i spil. Den gode idé ligger ofte i menneskers ikke-bevidste viden. Og det er den viden, som skaber fremdrift i en virksomhed. 

Det er ikke altid, at en facilitering handler om de forventede eller planlagte problemstillinger. Men at det derimod ender med at handle om de problemstillinger, som giver mest mening og værdi. 

Der kan være mange årsager; fx strategi, samarbejde eller effektivisering. Uanset formålet, kan facilitering bidrage til at bryde med det ”vi plejer”. At man tilgår problemer på en ny og anderledes måde. 

En udefra med friske øjne 

En virksomhed inviterede en facilitator til at se på, hvorfor deres implementering af en ny digital platform til deres medarbejdere mislykkedes. Virksomhedens ledere havde forsøgt med alverdens tiltag – lokale træningsmøder, temasider og e-mails – men ingenting hjalp. Der var derfor behov for hjælp udefra. 

Facilitatoren Svend lyttede til ledernes tanker ift. den mislykkedes digitale ændring. Svend dannede sig et indtryk af organisationen og kunne se, at virksomheden gjorde sig umage, men sled unødvendigt. Lederne formåede ganske enkelt ikke at lykkes med deres projekter. 

Hans budskab til organisationen var derfor:

 ”Jeg er her ikke for at komme med en række forslag til aktiviteter. Jeg er her for at hjælpe jer med at forstå, hvad der ligger bag, at jeres implementering ikke lykkes. Vi skal se på, hvad det i virkeligheden handler om.” 

Svends facilitering med organisationen endte med at give andre resultater, end lederne havde forventet. Virksomhedens medarbejdere kom dagen igennem med argumenter og perspektiver om den nye digitale platform. Mange nye informationer og idéer så dagens lys under faciliteringen.

”Implementering starter i det øjeblik, nogen får en god idé!”

Den gode idé udsprang af den viden, medarbejderne ikke vidste, de havde. Og det viste sig, at den gode idé, de i fællesskab fandt frem til, var løsningen på den mislykkede implementering. Efter Svends faciliteringsbesøg kunne virksomheden genoptage implementeringen af den nye digitale platform. De friske øjne udefra var det, virksomheden behøvede.  

Kongruens som facilitator

Facilitering er en faglighed, som Kongruens arbejder med. Som facilitatorer ”forstyrrer” vi og udfordrer jeres vanetænkning. Vi kommer med nye perspektiver til det, du og din virksomhed allerede har svar til og løsninger på. Med friske øjne udfordrer vi jeres grundantagelser for at gøre en forskel og styrke jeres organisation. 

Ved at kombinere forretningsforståelse med systemisk tænkning, hjælper vi jer med at forløse de ressourcer og potentialer, som i øjeblikket er fastlåste. Og vi hjælper jer med at komme godt videre med jeres implementering. 

Vi tilbyder en aktiv involvering i faciliteringsøvelser, som alle er baseret på deltagernes egen virkelighed. For det er jeres hverdag, det drejer sig om – og jer, som har løsningerne. 

Vil du vide mere?  

Så er du velkommen til at kontakte os på: https://kongruens.dk/team/ 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv månedligt opdateret på vores arbejde – og inspireret af spændende emner: https://kongruens.dk/kontakt/ 

Vil du vide mere om facilitering, send os en besked!

3 + 10 =

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv månedligt opdateret på nye spændende arrangementer, nyheder om systemisk ledelses- og organisationsudvikling og information om relevante emner.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, får du tilsendt første kapitel af bogen Spørgsmål der Flytter med. Samtidig modtager du ”Sådan siger du pænt farvel” - en guide til afskedigelse i krisetider.

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev!