Spørgsmål der flytter 2020

I denne covid-19 tid har jeg besluttet mig for at dykke ned i det at stille spørgsmål. Ikke de almindelig spørgsmål vi kender; hv-spørgsmål, åbne & lukkede spørgsmål, mirakelspørgsmål m.v. Men at stille spørgsmål der forandrer og flytter, og hvor jeg ikke skal arbejde så hårdt for at hjælpe min kunde med at komme frem til nye indsigter.

At stille gode spørgsmål, der flytter – er ligesom et håndværk. Det ser legende let ud, men i virkeligheden er det ret svært. Vi bruger ofte de samme spørgsmål. Vi stiller ofte spørgsmål fra vores eget ståsted, fremfor at zoome ud og stille spørgsmål fra helikopterperspektivet.

Mange mennesker stiller spørgsmål for selv at blive klogere.  Jeg har lagt mig i selen for at øve mig i at stille spørgsmål til det der ligger bag ved spørgsmålet. Og for at give indsigter hos min samtalepartner. Min erfaring allerede nu har vist mig at det ikke er mig, der kommer på arbejde med at finde svar.

Jeg har igennem de sidste 4 uger dagligt deltaget i et 30 minutters internationalt webinar med forfatter og konsulent Siets Bakker fra Holland samt andre kolleger fra hele verden. Vi har hver dag arbejdet med et nyt spørgsmål. Selv efter webinarerne er afsluttede, fortsætter spørgsmålene med at arbejde og komme med nye svar. Det er jeg blevet så inspireret af at jeg har besluttet mig for at starte et dansk webinar op – indtil videre de næste 2 uger.

Møderne foregår på Zoom 3 dage om ugen; tirsdage, onsdage og torsdage fra kl. 08.00-08.30. Der er ingen reklame eller købsforventninger – det er et af mine bidrag til samfundssind. Sammen med mig som host/co-host har jeg Katerina Kring.

Nederst kan du se nogle forskellige spørgsmål, og der kommer flere til hver eneste dag. I denne uge havde vi et tema omkring det at være frakoblet fra kolleger, fra familie, fra et socialt liv; og  alligevel være tilkoblet på andre måder. Én af deltagerne på dagens webinar havde haft corono – og her betød frakoblingen noget helt andet; nemlig frakobling af smagssanserne, fra hendes ressourcer og hendes evne til at handle på et personligt niveau. Eller hvis hun zoomede ud – også fra alle hendes spanske landsfæller.

Dagens spørgsmål var ”hvor er der brug for frakobling” Giv dig tid til at lade spørgsmålet resonere i dit system.

Og i morgen er der endnu godt spørgsmål der flytter ……

 

Kategorier

Kongruens

Infosyon Certificeret

Højbovej 1a, 1. sal
8600 Silkeborg

Tlf: 21 29 08 45
info@kongruens.dk

Kongruens – mennesker og organisationer

Vi medvirker aktivt til bæredygtighed for mennesker og organisationer.