Zoom ud

og se det større billede

Fremfor at zoome ind på en udfordring
Zoom ud – og se det større billede

Når vi står vi foran en opgave, en udfordring eller en konflikt, har vi en tendens til at skærpe vores fokus, på det der skal løses.
Vores opmærksomhed zoomer automatisk ind på udfordringen for dernæst finde en løsning. Det kan i mange tilfælde være tilstrækkeligt at kigge på udfordringen på denne måde.

Er det et tilbagevendende mønster, kan det være virkningsfuldt at kigge på problemet, som en del af et større system; i afdelingen, organisationen eller samfundsmæssigt. Fra et systemisk perspektiv antager vi, at hændelser sjældent har en direkte forbindelse til årsagen og løsningen. Vi mener at et problem vil forstås – ikke løses.

Med andre ord, når vi arbejder med relationer og energien i et system, kan vi ved at zoome ud se, at det samme mønster ofte gentager sig selv enten i den private sfære, i teamet/organisationen eller i et større system. Vi kan også bedre få øje på, det ubevidste lag hos de involverede mennesker, som forhindrer en løsning.

Eksempel

En Coach er indbudt til at udføre en individuel opgave med en ung mand, der ”var for langsom” i hans arbejde. Coach var hyret ind af mandens arbejdsplads, som var bekymret om manden havde stress.
Den unge mand gav udtryk for, at han havde nogle kompetencer, han ikke fik i spil. Virksomheden bruger under halvdelen af hans kompetencer.
Den unge mand følte sig klemt. Coach var lidt frustreret og spekulerede over, hvad der kunne gøres for den unge mand. Coachen ønskede at se, hvad næste skridt skulle være.

Facilitator visualiserede situationen.

Scene 1 – De elementer der stilles op er:

  1. Ung mand
  2. Kompetencer, der ikke er i spil
  3. Begrænsninger/langsomhed
  4. Coach
  5. Virksomhed

Vi arbejdede med afstanden – zoomede ud og bad coach træde et skridt tilbage

Scene 2

Den unge mand følte sig med det samme mere fri, og der var nu kontakt til de kompetencer, der ikke var i spil. Begrænsningerne trak sig og virksomheden fik det markant bedre
Coach fik sig en øjenåbner på positionen i forhold til både den unge mand og også virksomheden. At træde et skridt tilbage frigav energi og overblik

I systemisk opstilling bruger vi det visuelle til at flytte problemet ud af hovedet for at danne os et overblik. Når vi bruger mennesker som rekvisit har vi den ekstra dimension, at vi kan få feedback omkring oplevelsen af at være med i opstillingen.

Her er nogle systemiske spørgsmål, hvis du skulle have lyst til at afprøve en opstilling.

 

Systemiske spørgsmål – du kan lade sig inspirere af.

  • Kan det have noget at gøre med en indsats, der ikke er blevet anerkendt?
  • Hvilke skjulte loyaliteter kan der være?
  • Hvem eller hvad har fordel af ”problemet”?
  • Hvem eller hvad vil betale prisen?