Sig JA til hele dig – og bliv FRI

Systemisk opstilling kombineret med skyggearbejde
Sæt dig fri

Hvorfor er det interessant at bruge opstillingsmetoden sammen med skyggearbejdet?

Det er et af de spørgsmål Alice stillede Lone Munksgaard i et interview.

Kender du situationer, hvor der er nogle bestemte typer mennesker, der provokerer dig helt vildt. Så meget at du faktisk bruger meget energi på enten at irritere dig over dem, tale om det, brokke dig over dem, skælde ud over dem, flygte væk fra dem etc…

Eller måske havner du ofte i situationer, hvor du møder folk, der hælder verbalt lort ud i hovedet på dig – er for meget af et eller andet, for hippieagtig, for lalleglad, for nærig eller ….

Om skyggearbejde

I skyggearbejdet er målet at komme i kontakt med de sider i os selv, som vi har lukket for i løbet af livet. Typisk har vi lukket for dele af os selv, fordi vi oplevede modstand fra omgivelserne, når vi enten var for glade, livlige, for direkte eller viste vrede.  Det gav os altså ikke noget positivt dengang.

Hvorfor er det vigtigt?

Det er det, fordi det vi ikke ønsker at se hos os selv – har en tendens til at spille sig ud i de mennesker, vi møder på vores vej.
Traditionelt set foregår skyggearbejdet mentalt i en samtale, hvor der skabes bevidsthed på de skygger, der styrer personen. Derefter finder man frem til nogle actionsteps, som personen efterfølgende går ud i verden og øver sig i – for at skabe den ønskede forandring.

Visualisering af dine tanker gennem systemisk opstilling

Systemisk opstilling er en visuel måde at arbejde med dine tanker. Med systemisk opstilling gør vi brug af elementer til at visualisere den udfordring eller problemstilling, du arbejder med.
Med andre ord laver vi et billede af situationen med fysiske elementer f.eks. figurer, klodser m.v.

Opstilling med mennesker som repræsentanter

Når vi arbejder med en gruppe mennesker, som f.eks. på skygge workshoppen har vi mulighed for at lave en opstilling, hvor personerne er repræsentanter for de temaer og skygger, du arbejder med. I arbejdet med mennesker som repræsentanter i en opstilling får vi en ekstra vinkel, idet vi kan spørge ind til repræsentantens oplevelse af sin rolle eller funktion.

I skygge arbejdet er det ikke vigtigt, hvorfor det var en god løsning at lukke af for nogle følelser, eller hvorfor vi har lukket af for en specifik følelse.  Vi går ikke ind og roder i dét, der var engang. Vi tager udgangspunkt i nuet og det uudfoldede potentiale. Vores fokus er at tillade dig at blive hel og få adgang til de sider af dig, som du har lukket for tidligere i livet. Uanset årsag.

At bringe opstilling ind i skyggearbejdet, giver en unik mulighed for at afdække skyggearbejdet på en helt ny måde. Med opstillingsmetoden gør vi det mentale skyggearbejde fysisk og synligt ved at bringe det ud på gulvet.

Efter en workshop med skygge og systemisk opstilling, har vi ikke bare mentalt forstået noget. Vi har også mærket med kroppen, hvordan det er at være i følelsen at blive hel. Når vi arbejder med systemisk opstilling, træner vi kroppen til at gå vejen, og til at sætte ord på det som vores krop allerede ved. Det giver fornyet energi, når vi ikke længere skal undgå mennesker og situationer i vores liv.

Hvem vil have udbytte af at lave skyggearbejde?

Det vil alle dem, der i deres arbejde møder andre mennesker, det kan være alt fra advokater, ledere, jobrådgivere, butikspersonale etc. Når vi er i interaktion med forskellige typer af mennesker, vil vi blive konfronteret med diversiteten i måder at være på. Denne diversitet vil ikke altid fremkalde det bedste i os.

Det som skyggearbejdet giver os, er muligheden for give slip på irritationen, frustrationen etc. Det er som at få et par nye briller på, der gør at vi ikke længere opdager, at Gurli på kontoret er super langsom, og at Johan hele tiden brokker sig.

Er du nysgerrig på at vide mere om skyggearbejdet i sammenspil med systemisk opstilling, så holder Anette Raaby sammen med Lone Munksgaard workshoppen ”Sæt dig fri”. Du finder datoer og mere information her

Kategorier

Kongruens

Infosyon Certificeret

Højbovej 1a, 1. sal
8600 Silkeborg

Tlf: 21 29 08 45
info@kongruens.dk

Kongruens – mennesker og organisationer

Vi medvirker aktivt til bæredygtighed for mennesker og organisationer.

|

 

Deltagere på workshoppen “Sæt dig fri” udtaler:

Hvis jeg skulle samle weekendens oplevelse med bare ét ord ville ordet være ”Forløsende”.
“Det kan anbefales”!!!

Malene

“Wauu for en fantastisk kombination”
“Weekenden gav mig indsigter i, hvorfor jeg har puttet mine lyse skygger om i rygsækken, og hvor vigtigt det er for mig, for at komme videre i den retning jeg gerne vil, at jeg får frisat mine skygger”.
“Jeg skal helt sikkert arbejde mere med systemisk opstilling”.
“En virkelig dejlig og givende workshop, dygtige og nærværende undervisere og skøn forplejning i smukke omgivelser”.

Charlotte